Tuesday, September 3, 2013

Razvoj glasova, nepravilnosti u govoru, razvoj recnika, obim akrivnog pisanog recnika, pasivni recnik, svojstva jezickog ponasanja, razvoj recenice.

U V O D Jezik pretstavlja neizostavan deo celokupnog intelektualnog zivota, te se stepen jezickog razvoja neposredno odrazava na stepen intelektualnog razvoja. Pre svega, jezik je jedini od svih simbolickih sistema ima sve tri osnovne dimenzije psihickog: emotivnu, kognitivnu i konativnu. Iz tih razloga ispitivanje jezika u proceni inteligencije ima vazno mesto, a pracenje jezickog razvica sluzi kao pouzdan pokazatelj stepena opsteg razvoja deteta. Maternji jezik ima izrazito bitan psiholoski status. Nijedan drugi proces ucenja tokom covekovog zivota nije tako emotivno obojen: dete vec u utrobi osluskuje glas majke, a potom po rodjenju slusa govor okruzenja uceci da raspoznaje nezne i prekorne intonacije. Kasnije, u ranom detinjstvu, dete je i dalje (najcesce) obasuto paznjom roditelja i okoline, da bi sa polaskom u skolu bilo sposobno da pocne sa ucenjem neutralnog institucionog jezika. Zato je neophodno da se ucenje maternjeg jezika odvija u najpovoljnijim mogucim emocionalnim uslovima. Ukoliko se u ranom detinjstvu uce i drugi jezici treba obratiti paznju na to da nijedan nema uslove u kojima se stice prvi maternji jezik. J E Z I C K O R A Z V I C E Po svom znacaju, tesko da se moze izdvojiti ijedan posebni period u opstoj fazi razvoja: 1.U toku prve godine svojeg zivota dete kricima reaguje na podsticaje iz svog organizma i okoline.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Ti krici vremenom postaju sve bench vise artikulisani, da bi se (priblizno) posle prve godine javila i prva aktivna i smisaona rec. 2.Na kraju druge godine, dete vlada recnikom od oko 300 reci, pri cemu treba obratiti paznju na individualne razlike. Dete koje nije dovoljno podsticano na govor ispoljava ne samo zaostajanje u jezickom vec i u socijalnom razvoju. Poremecaj u ovoj fazi moze drasticno da utice na dalji razvoj licnosti. 3.Posle druge godine zivota, jezicki razvoj se odvija ubrzano. Opsti kapacitet za ucenje jezika... If you indispensability to get a rich essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment